Öğr. Gör.

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Öğr. Gör. Yusuf KOTAN

Erzurum’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Osman Gazi İlkokulunda tamamlayıp ardından eğitimine kısa bir ara vererek Erzurum Gaziler Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamladı. Ortaokulunu İznik İmam-Hatip Lisesi’nin Orta Bölümü’nde, liseyi de Erzurum Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde tamamladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. 2008 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Tezsiz Yüksek Lisansını, 2015 yılı itibariyle de aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı’nda Tezli Yüksek Lisansını tamamladı. 2014 yılında ikinci üniversite olarak Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı ve 2019 yılı itibariyle bu fakülteden mezun oldu.

Yusuf Kotan, 2009 yılında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki Erzurum Tapu ve Kadastro VIII. Bölge Müdürlüğü’ne Arşiv Uzmanı olarak atandı. 2011 yılında kurum değişikliği yaparak asıl mesleği olan öğretmenliğe geçiş yaptı. Şırnak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde bir yıla yakın bir süre görev yaptıktan sonra, Erzurum/Köprüköy Anadolu Lisesi’ne ataması yapıldı. Bu okulda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 2015 yılı itibariyle Erzurum/Palandöken 3 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne tayin oldu. Kısa bir süre bu okulda görev yaptıktan sonra açılan sınav neticesinde Erzurum/Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’ne Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atandı ve 2019 yılının sonuna kadar bu okulda görev yaptı.

Lise yıllarında başladığı yazı hayatına üniversite yıllarında da devam eden Yusuf Kotan, hâlihazırda Hüma Kültür-Sanat ve Edebiyat Dergisi’nin yazı işleri müdürlüğünü yapmaktadır. Bununla birlikte yazarın, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış bilimsel makaleleri, kitapları ve Ay Vakti, Hüma, Beyaz Şehir Palandöken, Şehr-i Kadim Aziziye gibi değişik dergilerde; Dava, Milletinsesi, erzurummedya, erzurumpress, sorguhaber, kentvizyonhaber gibi yerel gazetelerde ve haber-kültür sitelerinde yayınlanmış birçok yazısı bulunmaktadır.

Ülkemizin önde gelen sivil toplum örgütlerinde aktif olarak görev alan Yusuf Kotan, akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri